Horváthné R. Mónika vagyok,  a KismamaTB Kft tulajdonosa,  táppénz, csed, gyed, biztosítási jogviszony szaktanácsadója.

Pontosan tudom, hogy milyen érzés az, amikor megtudod, hogy babát vársz.  A legnagyobb boldogság, hiszen lehet, hogy már rég erre vágytál. Ám gyakran a kezdeti boldogságot beárnyékolja az a tudat, hogy a családi bevétel, a  csed, gyed összege hogyan fog alakulni. Azon kell gondolkodnod, hogy hogyan hozd ki a helyzetedből a legtöbbet, ami sajnos egyedül nehéz és megterhelő tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy nem a jogszabályok bújásával akarod tölteni a napjaidat, hanem a családoddal és szeretnél felkészülni arra a csodára, ami vár rád. Amikor végre magadhoz ölelheted a kis pocaklakódat, és élvezhetnéd, hogy OTTHON vagy,  jön  a csed/gyed/gyes ügyek intézése, ami szintén nehézséget okoz, főleg egy pici babával.  Arra ne is gondoljunk, hogy mi van akkor, ha nem a várt összeget kapod és elkezdődik az idegőrlő ügyintézés, várakozás, hogy megkapod-e végül azt az összeget, amit vártál.

 

Nagyon sok a tévhit, félreinformálás a csed, gyed szabályaival kapcsolatban és a legnagyobb probléma az, hogy egy rossz döntést, választást utólag már nem lehet helyrehozni vagy nagyon kicsi az esélye. A szülés időpontja adott, így meg vannak azok a határidők, ameddig tudod befolyásolni a jogosultságot és az ellátások összegét.

 

Itt az idő, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi Jár Neked, és hogyan tudod kihozni a legtöbbet a Neked járó juttatásokból. 

14 éve foglalkozom tanácsadással, ezalatt az idő alatt több, mint 4 500 ügyféllel volt szerencsém dolgozni. A sikerem egyik titka az alaposság, a másik pedig az, hogy a tudásom naprakész, éves szinten legalább minimum 4-6 konferencián veszek részt. Siker rátám 100%-os abban az esetben, amennyiben ügyfeleim velem együtt viszik végig a folyamatokat, miközben betartják azt, amit kértem. A tevékenységem túlmutat a szimpla tanácsadáson, utána sem maradsz magadra, ugyanis csapatként, együtt haladunk végig a folyamaton, hogy Te is megkapd azt, ami neked jár.

 

Itt találkozhattál a nevemmel:

“Tgyás”?, “Gyed”?, “Gyed extra”? – Segítség az útvesztőben

A gyermektámogatás kanyargós labirintusában

Visszaszámlálás indul: Kismamák újra munkában

Halott kisbabája után 12 éven át vett fel családi pótlékot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 hozzászólás

  1. Jó napot kívánok!
    Érdeklődni szeretnék, hogy pedagógus vagyok, 6 éve tanítottam folyamatosan, de szeptemberben már nem mentem vissza dolgozni veszélyeztetett terhesség miatt. Február elején fogok szülni. Azt szeretném kérdezni, hogy azt mondták az iskolába, hogy kicsit rosszabbul járnék anyagilag ha szülés napjától venném ki a szülési szabadságot, de szabadság ügyileg jobban. Pénzbe úgy járok jobban, ha már a szülés előtt?

  2. Kedves Mónika!

    Kismama vagyok, ikreket várok. Az utóbbi 2 évben meg van a 365 nap munkaviszonyom 2 különböző munkahelyen. Táppénzen voltam kb.10 napot. A táppénz miatt kiesnek napok vagy csak az a lényeg, hogy munkaviszonyom volt? Amikor nem volt munakhelyem én akkor is biztosított voltam, mert fizettem a TB-t abban az időszakban is.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Mariann

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

4 + 4 =

Post comment