“Egy barátnőm ajánlotta figyelmembe a Kismama TB honlapját, aki már igénybe vette Mónika szakmai segítségét. Bevallom, korábban nem is tudtam, hogy létezik ilyen speciális szolgáltatás. Elmesélte, neki milyen lehetőségek kerültek így felvázolásra, illetőleg, hogy milyen tanácsokat kapott, sok új szempontot ismertetett. Ez volt az a pont, amikor beláttam, hogy nekem is célszerű lenne szakértőhöz fordulni, mivel egyedül hiába próbáltam értelmezni a vonatkozó jogszabályokat; laikusként már egy kicsit is összetettebb helyzetben szinte esélytelen azok helyes értelmezése, nem beszélve a legkedvezőbb megoldás megtalálásáról.Nagy segítséget jelentett a Mónika által összeállított írásos anyag a későbbiekben nem csak az anyagiak előre tervezését illetően, hanem egy, az Egészségbiztosítási Pénztárral felmerült vitás helyzet rendezésében is.
Szívből ajánlom minden (leendő) Kismamának, hogy még időben kérjen szakszerű tájékoztatást a rá vonatkozó lehetőségeket illetően, mert egy-egy adminisztrációs lépés komoly százezreket jelenthet a családi kasszában a későbbiekben.”

Rónaszéki-Fekete Zsuzsanna

 

 

Mielőtt megismertük volna Mónikát, már hallottunk róla és a munkásságáról, így saját gyerekeink születése előtt ajánlottuk őt más családoknak is.Mikor nálunk is kiderült, hogy úton van az első gyermekünk, az elsők között volt megkeresni őt. (Utólag belegondolva, a még pontosabb tervezhetőség miatt már korábban megtenném.)A tanácsadást követően egy nagyon részletes, több oldalas elemzést küldött mindarról, ami engem, és a családomat illet ellátások tekintetében. Megdöbbenve tapasztaltam! Kezdetben kissé szkeptikusan is fogadtuk, mindazt amit felvázolt nekünk. Kiváltképp úgy, hogy én még alig indultam el a munka világában.Az idő elmúltával – 2,5 éve vagyunk folyamatos kapcsolatban – elmondhatom, hogy minden úgy történt, ahogy azt ő leírta.Viszont én voltam az az ügyfél, ha valahol fennakadás lehet, akkor az elő is fordult…De! És itt jön a lényeg!Móni minden ügyintézésből adódó nehézségből kivezetett. Esetemben halmozottan előfordultak olyan nem várt vagy ritkán előforduló események, amiknél többször elveszthettem volna a reményt, hogy az engem illető ellátások valóban megérkezzenek. A legtöbb dologban a jogszabályok ismeretének hiányában én magam biztosan nem tudtam volna egyről a kettőre jutni.Nem tudtam jobbat tenni, mint feltétlenül rábízni magam a munkájára és szakértelmére. Jól tettem! Hiszen egy “anyatigrisként” küzdött azért, hogy ami bennünket illet, az ne vesszen el. Ezúton is köszönöm neki! Harcias és ösztönző munkájáért nem tudok elég hálás lenni!

Dr. Holczmann -Mikóczi Zsófia

 

“10 éves közalkalmazotti munkatapasztalattal sosem gondoltam volna, hogy olyan egyszerü ügyeben, mint a tgyás, gyed stb. felvétele – TB tanácsadó segítségét kell igénybe vennem. Azonban úgy alakult az életünk, hogy férjem munkavállalása miatt Ausztriába kellett költöznünk. Akkoriban az elsö gyermekemmel voltam otthon gyed-en és már terveztük a kistestvért is. Mivel elégedettek voltunk az otthoni életünkkel, nem adtunk fel mindent. Azt gondoltuk majd a második gyermekünk három éves korában eldönhetjük, hogy maradunk, vagy visszaköltözünk Magyarországra és folytatom a munkám. Sajnos második gyermekünk születése elött kiderült, hogy nem kaphatok több fizetés nélküli szabadságot, mivel Mo-n nem vagyok jogosult sem csed, sem gyed, sem gyes felvételére, – legalábbis a kormányhivatal tájákoztatása szerint. Ekkor fordultunk kétségbeesésünkben Mónikához, aki tapasztalatával, a törvények pontos ismeretével és leginkább kiváló tanácsaival a segítségünkre volt, mindvégig tartottuk vele a kapcsolatot a különbözö ellátások megigénylésénél, illetve lemondásánál. Különösen köszönjük a szülés elött adott gyors útmutatásait, aminek segítségével – a terveknek megfelelöen itthon – gond nélkül megszülethetett a kislányom, és nem kellett tovább folytatnom az idegörlö levelezéseket a betegbiztosítóval és a munkáltatómmal. Segítsége nélkül sokkal nehezebben boldogultunk volna. ?

Héjja Norbert

 
Én írok köszönetet anya helyett, mert neki mostanában semmi ideje nincs semmire ? Én ebből a magam 5 hónapjával nem sokat érzékelek, mert anya nagyon sokat foglalkozik velem, de hallottam, mikor mesélte valakinek telefonon, hogy Mónika néni miatt sikerült annyi plusz pénzhez jutni a CSED-GYED ideje alatt, hogy nem kell izgulnia semmi miatt, és így éppen a szobákat tervezgeti az új házunkban.
Kívánom, hogy még sok hozzám hasonló baba anyukájának könnyítse meg az életét Mónika néni! Köszönjük a segítséget:
Palkó baba és Anyukája”
Vancsa Barbara
 
 “Nagyon örülünk, hogy igénybe vettük a KISMAMATB tanácsadás szolgáltatásait, rendkívül elégedettek vagyunk Mónika munkájával, aki szakértelmével hozzájárult, hogy a maximumot hozzuk ki az állami családtámogatási rendszerből, ezáltal a lehető legjobb indulást biztosítva kisbabánk életének.

Lelkiismeretes, megbízható és segítőkész, levezényelt minden bonyolult bürokráciai folyamatot hiba nélkül, úgy, hogy még személyesen sem találkoztunk soha, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kisbabát vár!”

 
Köszönjük szépen még egyszer
Szakonyi Balázs
 
 
 
Mellékeltem a GYES határozatot, ami minden várakozásunkat felülmúlta, nagyon szépen köszönjük, nem győzők érte eléggé hálásnak lenni, nagy bajtól óvtál meg minket, főleg úgy, hogy még rá is kellett engem beszélni a dologra, annyira fel adtam már minden reményt.

Hálámat mindenképpen kifejezem a jó híred keltésével. Már többen kértek az elérhetőséged és minden lehetséges jelöltnek ajánlom a Kismama TB-t

 

Bozó Bernát

 

Mónika segítségét első alkalommal 2018-2019-ben, második gyermekem születésekor vettük
igénybe, amikor a többes jogviszony okozta elég jelentős káoszon kellett átnavigálnunk.
Mivel akkor már megtapasztaltuk férjemmel, mennyire sokat jelent a szakértő segítség, és a
valóban napra kész tudás, így harmadik várandóságomnál (2022-ben) egyértelmű volt
számunkra, hogy újra felvesszük Mónikával a kapcsolatot. Gyakorlatilag már az első konzultáció alatt fény derült arra, hogy az egyébként kis forgalmat bonyolító, kata -s adózású, 2 személyes Bt-nk könyvelése hemzseg a hibáktól. Ezeket jeleztük az akkori könyvelőnk felé, aki többszöri javítás és módosított bevallások révén végül a NAV rendszerét, így megérkezett egy NAV ellenőrzés is. Könyvelőnk nagyjából ekkor felállt az asztaltól, hogy ő jövő hónaptól már nem vállal minket (ezt tárgyhó 20-a után közölte velünk), így hát ott álltunk egy 2 évre visszamenőleg hibás könyveléssel, könyvelő nélkül, NAV ellenőrzéssel, miközben közeledett a szülés is. Ezzel párhuzamosan az egyéni vállalkozásom könyvelésében is banális hibákat talált Mónika, itt az utolsó 4 hónap bevallásait be se adta a korábbi könyvelő, így jóval kevesebb takarítani való maradt utána. El sem tudom képzelni, mihez kezdtünk volna, ha ezekre a hibákra csak a CSED igénylésekor derül fény, amikor már sok mindent talán késő lett volna korrigálni. Az új könyvelő keresése hatalmas kihívás volt, és mindig hálásak leszünk Mónikának, hogy végül a segítségével megtaláltuk azt a szakembert, aki valóban megfelelő szaktudással rendelkezik. Tapasztalatom szerint, laikusként szinte lehetetlen megállapítani, hogy egy könyvelő milyen minőségű munkát végez. Sokszor csak akkor derül ki a probléma, amikor megérkezik egy bírság, ellenőrzés, vagy mégsem kap meg az ügyfél egy olyan pénzbeli ellátást, amire számított. Azt is saját példámból állíthatom, hogy bár néha technikailag szabályos a könyvelés, de a jogszabályok alaposabb ismerete révén anyagilag sokkal kedvezőbb megoldások is lennének, vagyis olyan anyagi veszteség éri az embert, amiről nem is tud. Számunkra happy end lett a történet vége, szülésig sikerült egyenesbe hozni a Bt-t és az egyéni vállalkozást is, utóbbiban Mónika tanácsait követve egy ideális összegű CSED ellátás feltételeit megteremteni, ami a munkavállalói főállásomból kapott CSED -del kombinálva egy nagyon ideális összeget eredményezett. Hihetetlen megkönnyebbülés volt, amikor mindkét vállalkozás helyzete rendeződött, és megérkeztek a CSED határozatok is, amik pontosan olyan összegű ellátásról szóltak, amit Mónika előre jelzett, vagyis minden stimmelt. Külön kiemelném azt a korrektséget, amivel Mónika ügyfélként kezelt minket: mindig minden megkeresésemre visszajelzett, ő maga is figyelemmel követte az eseményeket, és ha én nem jelentkeztem, ő keresett engem. Bár szigorú értelemben a kismama ellátások rendezésére szerződtünk, így megtehette volna, hogy az akkor még kata -s Bt problémáival nem is foglalkozik, ő mégsem hajtott el soha egyetlen kérdésemmel sem. Ugyanakkor nagyon korrektül jelezte, ha valami kívül esik az ő szakterületén, és remekül kommunikált az új könyvelőmmel is. Sőt, a bizonytalan kérdésekben NAV állásfoglalást kért, amit én nagyra értékelek, hogy akár plusz energia befektetés árán is, de mindig a valóban helyes
megoldásokat kereste. Második közös együttműködésünk után ugyan olyan meggyőződéssel állítom, mint első alkalommal: Mónika szakmai tudását igénybe venni az utolsó forintig megérte. Ha valaki hozzám hasonlóan többes jogviszonnyal rendelkezik, vagy vállalkozása van, akkor a
kismama tb tanácsadás lesz az egyik legjobb befektetése.

 

Dr. Szatmári-Mészáros Noémi

Kedves Mónika!

A mai napon vettem át a gyed határozatot, ha jól értelmezem ez a maximális összeg! Ezer hálám a segítségéért!!

Köszönettel:

Schnell Kata

Hamarabb fel kellett volna vennem a kapcsolatot Mónikával, mint ahogy tettem, mert bonyolultabb volt az esetem, de így is kihozta a maximumot nekem. Nélküle nem ment volna, az biztos! Első gyermekeknél még nem tudtam, hogy létezik ilyen tanácsadás, magam intéztem, nem ismertem a lehetőségeimet, ezért akkor nagyon alacsony összegű ellátás járt. Elmondhatatlanul hálás vagyok az útmutatásokért! Minden úgy lett, ahogy kiszámolta. Mónika tényleg profi, nagyon érti a dolgát! Nekem nagyon megérte, hogy felkerestem. Bátran ajánlom ismerőseimnek is! Köszönettel:
Szabó Ilona
Először terhességem során találkoztam Mónikával amikor tanácsot kértem tőle, hogy járnék a legjobban, a CSED, GYED kiszámításakor. Sajnos – bár a tanácsait megfogadtam- a munkáltatóm nem megfelelően fizetett ki. Ekkor ismételt tanácsot kértem tőle, és részletes tájékoztatást a jogszabályokról. Az ő segítségével utólagosan megkaptam a nekem járó összeget, Mónika mindvégig nagyon segítőkész volt. Köszönöm a segítséget ez úton is, és a kis Panna is.

Erősen ajánlom minden kismamának.

Anonim (peren kívüli megegyezés lett a folyamat vége, titoktartási kötelezettséget íratott alá a munkáltató, így kérte az anonimitást a kismama, aki egyébként orvos)

 
 
Már napok óta szeretnék írni Neked, mert a babázás közepette elfelejtettem megköszönni a munkádat. Nagyon hálás vagyok neked a profi tanácsadásért és közreműködésért, azért, hogy az itthon töltött időben kevesebbet kell a pénzügyeken törni a fejemet és többet tudok a kis Borókánkkal foglalkozni. Jó tudni, hogy van ilyen megbízható ember, aki tényleg azt adja (vagy többet), amit ígér. Nagyon jó, hogy rád lehet számítani! A barátaimnak is nyugodt szívvel ajánlom a kismamatb-t! 🙂
Köszönöm, Mónika!
Szalkai Zsófia
 
 
 
 
Egy nem szakmabeli embernek igen nehéz dolga van kiigazodni a jogszabályok és a lehetséges juttatások között, pláne ha azok folyamatosan változnak is. Nehéz belenyugodni, hogy az ember tudatlansága anyagi veszteséggel járhat.
Kislányom születése előtt kerültem kapcsolatba Mónikával, egy olyan időszakban, amikor az ember figyelmét a babavárás körüli teendők kötik le, nem pedig a jogszabályok böngészése. Mónika nagy terhet vett le a vállamról.
Mindig óriási türelemmel, szakmai profizmussal képviselt. Olyan jogosultságokat kaptam meg, amiket első hallásra cinizmussal fogadtam én is és a könyvelőm is, hogy a mai világban ilyen nincs. Aztán a végére mégis lett! ?? Mindenből jogosult voltam a maximális ellátásra!
Mindenkinek javaslom, hogy ne ragadjon le a könyvelője javaslatán, nekik nem ez a dolguk. Mónika kizárólag erre szakosodott specialista, bátran ajánlom! “ Visszahozza az árát!”?
 
Nagyon nagyon köszönöm
 
Preisz Szilvia
 

A munkájával abszolút elégedett voltam, Pontos, precíz szakértelemmel végzett munka volt. A segítsége nélkül soha nem jöttem volna rá erre a megoldási lehetőségre. Így a 4 tagú családom megélhetése sokkal biztosabbá vált 2 évre. Külön köszönöm a gyors reagálását, melyet a szülés előtt tanúsított. Mikor az idő szűke miatt gyorsan kellett lépnünk, gyors segítséget is kaptam. Még ma is egy csoda nekem, hogy sikerült abból a reménytelen helyzetből egy ilyen kedvező helyzetbe kerülnöm.Hasonló helyzetben lévő kismamáknak ajánlani fogom Mónikát. Egyetlen dolog, melyet negatívumként éltem meg, hogy a CSED igénylésem 1 hónapot csúszott, miközben én azt hittem, hogy már elindult az ügy intézése. Nagy szükség lett volna a pénzre, de végül is ki tudtuk várni a késést.Még egyszer köszönöm és kívánok minden jót a továbbiakban!

Balláné dr. Fejes Judit

Gyermeket várok. Táppénz, tgyás, csed, gyes, gyed??? Ezeket igénybe tudom venni? Hogyan? Mikor? Hol ? Ezekre nem tudom a pontos választ, az interneten csak felületes információk vannak, kellett egy szakember. Egy JÓ szakember, aki megbízható, és akinek NAPRAKÉSZ A TUDÁSA!!!A húgom ajánlotta a Kismamatb-t, Mónikát. Felvettem vele a kapcsolatot, a skype tanácsadás megtörtént. Kedves volt, és mindent elmondott amit tudnom kell azokról a juttatásokról amik járnak nekem. Innentől kezdve Mónika intézte az ezzel kapcsolatos dolgaimat.Táppénzre mentem, a főállásomból és az ev. – ből is, és azt hittem vége mindennek. Megérkezett egy határozat: a táppénz ellátását 0.-Ft/hó összeg figyelembe vételével megállapítja. ( ev. )Nem akartam elhinni, ilyen nincs, nem létezik, most mi lesz, mint veszélyeztetett terhes nem dolgozhatom, táppénzre vettek és nem kapok semmit?????????!!!!!!!!!Tudtam, hogy ez nem lehet, mert Mónikában bíztam! Felhívtam, elmondtam neki, hogy mi történt, Ő azonnal kézbe vette az ügyet, és láss csodát 2 nap múlva hívták, hogy az ügyfelének valóban jár a táppénz!!!Kb.: 1-1.5 hét múlva megérkezett a táppénz, annyi, amennyit Mónika a legelején megmondott.Kb.: havi 180.000 forint táppénzt kapok, melyet egyedül Mónikának köszönhetek, ha Ő nem lett volna, akkor havi pár tíz ezer forintból kellene megélnem. ( ennyi jár a főállású minimálbér után ).Nagyon köszönök mindent és természetesen a továbbiakban is számítok rá!”

K. A. Erika

A munkájával abszolút elégedett voltam, Pontos, precíz szakértelemmel végzett munka volt. A segítsége nélkül soha nem jöttem volna rá erre a megoldási lehetőségre. Így a 4 tagú családom megélhetése sokkal biztosabbá vált 2 évre. Külön köszönöm a gyors reagálását, melyet a szülés előtt tanúsított. Mikor az idő szűke miatt gyorsan kellett lépnünk, gyors segítséget is kaptam. Még ma is egy csoda nekem, hogy sikerült abból a reménytelen helyzetből egy ilyen kedvező helyzetbe kerülnöm.Hasonló helyzetben lévő kismamáknak ajánlani fogom Mónikát. Egyetlen dolog, melyet negatívumként éltem meg, hogy a CSED igénylésem 1 hónapot csúszott, miközben én azt hittem, hogy már elindult az ügy intézése. Nagy szükség lett volna a pénzre, de végül is ki tudtuk várni a késést.Még egyszer köszönöm és kívánok minden jót a továbbiakban!

Balláné dr. Fejes Judit

Kedves Mónika!

Mostanában nagyon sokat gondoltam Önre ! Minden úgy lett ahogy Ön mondta, sajnálom hogy kételkedtem! Lehet hogy Ön már nem is tudja ki voltam, de úgy éreztem hogy ezt meg kell tennem! Köszönöm szépen mindent!! További sok sikert kivanok!

Tisztelettel:

Hordósné Baboth Ágota

“Kedves Mónika,

Sajnos csak most volt időm visszaírni.Ezúton szeretném megköszönni munkájukat és türelmüket. Mindenben a legnaprakészebb, leginformáltabb hölgyekhez volt szerencsém.A mindennapokban nem megszokott, hogy egy kismama a terhessége közepén kezdjen el egy ilyesfajta együttműködést, legalábbis az én környezetemben még nem volt ilyenre példa.Jó persze, kellett egy kicsit ügyintézni, hivatalokba járni, mert anélkül nem megy, de annak nagyon örülök, hogy a megérzéseimre hallgattam, mikor belevágtunk és úgy csináltuk, ahogy önök mondták, mert az ember ismerősei mindig szkeptikusak, ha valaki nem a munkahelyéről megy szülni és ehhez külső segítséget kell igénybe venni. Én egy percig sem kételkedtem az önök kompetenciájában.Szóval mindent nagyon szépen köszönünk!

Német Nóra

Akárcsak a hagyományok, a jó dolgok is szájról szájra terjednek. Így hozott bennünket a sors össze a KismamaTB Kft tulajdonosával: Horváthné R. Mónikával.  Hosszú külföldi évek után hazatérve, karunkban egy újszülöttel, sem idő, sem energia nem maradt volna, hogy utánajárjunk az épp aktuális jogszabályoknak, vagy hosszú órákat töltsünk papírügyintézésekkel esetleg helytelenül. Mónika levette ezt a terhet a vállunkról. Segítsége lehetővé tette, hogy gondtalanul koncentráljunk a gyermeknevelés örömeire az első 2 évben. Jogszerűen, pontos információkkal ellátva, naprakész tervvel koordinálta közös munkánkat. Mindez maximális bizalom és kedvesség jegyében telt. Hálásak vagyunk precíz munkájáért!

Köszönettel és tisztelettel: Szépics Zsófia

Kedves Mónika !

Megkaptam a Csed -et , minden úgy történt , ahogy kiszámoltad ! Kimondhatatlanul hálás vagyok Neked és nagyon nagyon köszönöm mégegyszer a munkádat
Molnár Adrienn
 
 

Ami még fontos, hogy nem tudom eléggé megköszönni a segítségét és a tanácsát. S a szakmai hozzáértése alapján mind magánszemélyeknek, mind vállalkozóknak jó szívvel fogom ajánlani. És ezt most kérem ne vegye magára, de szívből remélem, hogy ilyen ügyben többször nem szorulok a segítségére, mert őszintén szólva még egy ilyet jelenleg úgy érzem “nem élnék túl”.

A honlapján láttam ajánlásokat, ha szeretné, természetesen szemléltetheti az esetet, a részemről én teljes mértékben hozzájárulok.Segítségét és szakmai támogatását megköszönve, maradok továbbra is tisztelettel (Horváth Kinga nevében is):

Józsa Edit

könyvelő

 
Kovács Alexandra: Én egy maximálisan szétszórt, soha semmit nem tudó, minden határidőt lekéső nőszemély vagyok. Innen kiindulva halmozottan hátrányos helyzetből indultam, arról nem is beszélve, hogy úgy általában fogalmam sincs, hogy épp mikor mi van ( Csed, gyed, gyes) …ááá…nem nekem való ez. Mindennek ellenére Móni olyat varázsolt, hogy még most sem hiszem el. Persze a hivatal nem adta könnyen magát, már már azt gondoltam, jól van, ennek lőttek, és láss csodát, minden úgy volt ahogy az elején felvázolta nekem. Móni egy precíz, tájékozott, szakmailag maximálisan felkészült ember, aki nem mellesleg még jó fej is. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam, és maximálisan elégedett voltam vele.
 
 
 
 
 
 

Nagyon köszönöm a segítségedet!!! Mindenkinek ajánlottalak eddig is és ezek után is ?”

Nacsa Judit