Teljesen mindegy, hogy melyik folyamatról van szó, egy dolgot biztosan tudok: mindegyik egyformán stresszes. Rengeteg változó tényező van, és a sikerünk közös, egyfajta csapatmunka. Fontos, hogy bízz bennem és amikor elkezdjük a közös munkát, a megbeszéltek szerint haladjunk. A tb jog egy nagyon bonyolult, több jogszabályt magába foglaló terület. Sajnos egy nap eltérés is jogosultsági problémát okozhat vagy jelentős csed, gyed vesztességet.  Az sem egy mellékes szempont, hogy egy forinttal sem szeretnél többet befektetni, mint amennyi szükséges.

Megszűnt vagy meg fog szűnni a jogviszonyod

A csed, gyed jogosultsági feltételeivel rendelkezned kell ahhoz, hogy csed-re, gyed-re jogosult legyél. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha külföldön dolgoztál, de Magyarországon szeretnél ellátást kapni.

Babát szeretnél

 

Itt fontos elkülöníteni, hogy jelenleg van-e biztosítási jogviszonyod vagy nincs, mert mind a két esetben más szempontok az irányadók.

Vállalkozói jogviszonyban dolgozol

Vállalkozói jogviszony esetén is el kell különíteni a társas vállalkozókat, a katás társas vállalkozókat, az egyéni vállalkozókat, a katás egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket.

Többes jogviszonyban állsz

Akkor is a többes jogviszonyban álló szabályokat kell átnézni, ha többes jogviszonyban álltál, de jelenleg már csak egy jogviszonyod van. A megszűnt jogviszonyoknak jelentőségük van.

Miért fontos, hogy személyre szabott információ alapján legyen lehetőséged a megfelelő döntéseket meghozni, a csed, gyed legkedvezőbb összegét megalapozni.

 • Minden ügyfél helyzete egyedi
 • Nincs két egyforma eset
 • Az adatok beszerzése időigényes
 • Nagyon sokszor tapasztalom azt, hogy a kismama nincs tisztában a saját helyzetével, jogviszonyaival
 • A konzultáció igénybevétele és az ellátások igénylése között akár több, mint fél év is eltelhet
 • A változásokat nem rakják be

IDEIGLENESEN NEM TUDOK MEGRENDELÉST FOGADNI, KÉRLEK NE KÜLDD EL A MEGRENDELÉSED, AMÍG EZT A KIÍRÁST LÁTOD

 

SZOLGÁLTATÁSOK

 

Személyre szabott kismamatb tanácsadás  

 

A konzultációs csomag megrendelését követően tisztában leszel a jelenlegi helyzeteddel, hogy rendelkezel-e a táppénz, csed, gyed jogosultsági feltételeivel, illetve, hogy mennyi lesz a várható táppénz, csed, gyed alapja, ha nem változtatsz semmit. Rendelkezni fogsz azokkal az ismeretekkel, információkkal, amelyek révén a számodra legkedvezőbb lehetőséget tudod kiválasztani és megvalósítani.    A megvalósítási tervben az adatlapban, illetve a konzultációs egyeztetés során megadott információk alapján részletesen leírom, hogy mikor, milyen  lépéseket kell csinálnod, milyen költségek merülnek fel az egyes hónapokban, mennyi lesz az összköltséged, illetve mennyi lesz a tiszta nyereséged a csed, gyed folyósítás alatt.

 

Csomag tartalma:

 1. Skype-os vagy telefonos konzultáció, amelynek keretein belül megbeszéljük, hogy jelenleg milyen helyzetben vagy, illetve milyen lehetőségeid vannak a személyes adataid alapján. A konzultáció előtt elkészítem a számításokat, összesítem az adatlap alapján felmerülő lehetőségeket, hogy a konzultáción már a konkrét lehetőségekről tudjunk beszélni, és ne vegyen el időt a konzultációból a különféle számítások elvégzésének ideje.  A konzultáció ideje maximum 1,5 óra
 2. A konzultációt követően elkészítem a megvalósítási tervet, amit email-ben fogok elküldeni.

Díj: 40 000 Ft

 

Fókusz kismamatb csomag

 

Ezt a csomagot elsődlegesen a vállalkozói, a többes jogviszonyban állóknak,  illetve a külföldről hazatérőknek javaslom, amennyiben azt szeretnéd, hogy a folyamatokban is melletted legyek, segítselek.

Csomag tartalma:

 1. Személyre szabott, részletes, írásbeli elemzés
 2. Az elemzés elküldését követően az elemzésben foglalt javaslatok megbeszélése skype-on vagy telefonon
 3. Megvalósítási terv
 4. A csed igénylésig  minden hónap elején megbeszéljük az adott hónapban felmerülő lépéseket, jövedelem szükségletet, járulék költséget, felmerülő kérdéseket.
 5. A gyed határozatig  minden hónapban maximum havi négy email-ben lehetőséged  van feltenni a hónap eleji megbeszélést követően felmerülő kérdéseket, amit email-ben, telefonon, illetve skype-on tudunk megbeszélni.
 6. A gyed határozat kézhez vételéig segítséget kapsz a táppénz, csed, gyed igénybejelentéssel kapcsolatban. Megmutatom a nyilatkozatok kitöltését, valamint az igénybejelentők kitöltését, a csatolandó dokumentumok csatolását. Segítek a havi járulék alap és költség meghatározásában, illetve abban, hogy a bevallásban hogyan kell meghatározni, kitölteni az adott hónap járulék fizetési kötelezettségét, tört hónap esetén arányosítását.  Ezen felül állásfoglalásokat,  különböző hasznos segédanyagokat fogok a rendelkezésedre bocsátani attól függően, hogy a helyzeted alapján mire van szükséged.
 7. Jogszabály változás esetén a helyzeted újbóli optimalizálása
 8. Az esetleges fellebbezés megírása

Díj:  200 000 Ft.

 

Kiemelkedően fontos, hogy a tőlem kapott javaslatoktól ne térj el: A tb jogban minden naptári napnak jelentősége van. A konzultáció során kapsz tőlem egy megvalósítási tervet, amiben dátumra pontosan megadom, hogy mikor mit kell csinálnod, mennyi lesz az adott hónapban a jövedelmed/járulék alapod, mennyi lesz a járulék fizetési kötelezettséged. Mikor igényeld az ellátásokat, hogy a lehető legmagasabb lehessen az ellátások összege.  Mikor szűnjön meg az adott jogviszony és mikor induljon az adott jogviszony. Információ hiányában vagy egy rossz javaslat következtében akár még az ellátásodtól is eleshetsz.

 

A lenti űrlap elküldését követően a megadott időpont(ok)ban felveszem Veled telefonon a kapcsolatot, és megbeszéljük a részleteket.

A közlemény dobozban kérlek add meg azokat az időpontokat (többet), amikor keresni tudlak a részletekkel kapcsolatban.

 

A tanácsadás igénybevételéhez kérlek töltsd ki a lenti űrlapot.

 

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám/mobil (kötelező)

Számlázási név (kötelező)

Számlázási cím (kötelező)

Tanácsadás típusa (kötelező)

SKYPE név

Kérem, írja le röviden a problémáját

Amennyiben megrendelésével kapcsolatban nem kapna visszajelzést e-mailen, illetve kollégánk ha 3 napon belül nem jelentkezne, kérem keressen meg személyesen az alábbi e-mail címen: email: info@kismamatb.hu