Miért fontos, hogy személyre szabott információ alapján legyen lehetőséged a megfelelő döntéseket meghozni, a csed, gyed legkedvezőbb összegét megalapozni

 • Minden ügyfél helyzete egyedi
 • Nincs két egyforma eset
 • A csed, gyed jogosultsági feltételének rendezése meghatározott időn belül lehetséges
 • A csed, gyed összegének befolyásolására rendelkezésre álló lehetőség az irányadó, és a számítási időszak adottsága miatt rendkívül időérzékeny. Határidőn túl elveszted, vagy lényegesen kevesebb lehetőséged marad a csed, gyed összegének befolyásolására.
 • A nem személyes tb jogi helyzeted alapján kapott javaslat nagy valószínűséggel veszteség lesz. A valódi, tényleges tb jogi helyzeted az alapja a kihozható lehetőségeknek.
 • A valódi, tényleges lehetőségek ismerete nélkül nincs választási lehetőséged,  nem tudod, hogy a kapott javaslat alapján kihozott csed, gyed összege lehetett-e volna jobb, kedvezőbb
 • A tb jog nem könyvelés, nem bérszámfejtés,  hanem egy teljesen különálló terület.
 • Több jogszabályt kell együttesen szinkronba hozni

Kiknek ajánlom az online konzultációt?

A konzultációt javaslom minden kismamának, babát tervező családnak, aki, akik pénzügyileg iudatosan szeretnének felkészülni a babázás időszakára.

Zoom-os online konzultáció

Online konzultáció

A konzultáció elején megbeszéljük, hogy milyen lehetőségekben gondolkodsz, esetleg milyen javaslatokat kaptál, és a tervezett lehetőségek mennyire megvalósíthatók, van-e kedvezőbb, jobb megoldás, lehetőség. A bekért adatok alapján megcsinálom a személyre szabott javaslatomat. A személyre szabott javaslat keretein belül meghatározom, hogy jelenleg milyen ellátásokra, milyen összeggel vagy jogosult, és megadom azokat a lehetőségeket, várható bevétel és költség megadásával, amelyek közül ki tudod választani a számodra legkedvezőbb lehetőséget. A konzultáció keretein belül arra is van lehetőség, hogy a táppénz, csed, gyed igénybejelentéssel kapcsolatos technikai, gyakorlati lépéseket megbeszéljük, a igénybejelentésekkel kapcsolatos kritikus hiba lehetőségeket ábeszéljük, vagy vállalkozói jogviszony esetén akár meg is csináljuk.

Zoom-os online konzultáció előnye:

 • Együttgondolkodás, amelynek keretein belül azonnali visszacsatolás van az adott lehetőséggel kapcsolatban.
 • A  tb jogi előzményei, lehetőségei alapján azonnali személyre szabott javaslat
 • Számítások saját készítésű kalkulátor segítségével. A képernyő megosztásnak köszönhetően azonnal látja a táppénz, csed, gyed összegének változásait a legkisebb módosítás esetén is
 • Költség kalkulátor, amelynek köszönhetően pontosan lehet látni a befektetett költséget, és a befektetett költségnek megfelelő csed, gyed nyereséget.
 • Nyereség kalkulátor, aminek köszönhetően látja a tiszta nettó nyereséget a jelenleg járó csed, gyed összege, és a lehetőségei alapján kihozható csed-gyed összege között
 • Igénybejelentések, nyilatkozatok élő (képernyő megosztás), online kitöltése, ami alapján egy későbbi időpontban is tisztában lesz az adott ellátás igénybejelentésével kapcsolatos információkkal, kritikus pontokkal.
 • A konzultáció felvételre kerül, így később bármikor visszanézhető
 • A kérdezési lehetőség végét azzal zárjuk, hogy megcsinálom a választott lehetőség megvalósítási tervét, ami segíti a könyvelőd munkáját, illetve jobban átláthatók, és követhetők a folyamatok, határidők.

A konzultációról felvétel készül, amit a konzultációt követően email-ben fogok elküldeni.

A konzultációról történő felvétel kizárólagos célja, hogy  a konzultációt követően bármikor vissza lehessen hallgatni a konzultáción megbeszélteket, és a megbeszéltek szerint tudjon, tudjál eljárni.

Amennyiben a csed, gyed jogosultsági feltételekkel rendelkezel, akkor a táppénz, csed, gyed összegét kizárólag az irányadó időszakon belül található jövedelemből fogják megállapítani. Mivel mind a három ellátás különböző időpontban indul, így mind a három ellátásnak különböző lesz az irányadó időszaka.

 

Nem elég meghatározni az irányadó időszakot. Az irányadó időszakon belül meg kell határozni  a  számítási időszakot is. Az adott ellátás (táppénz, csed, gyed) összegét a számítási időszakon belül realizált jövedelemből fogják megállapítani.

 

A köztudatban a 180 napi jövedelem, ami leginkább elterjedt. Pedig 4 különböző számítási szabály van attól függően, hogy az irányadó időszakon belül hány naptári napi jövedelem van. És még nem is beszéltünk a különböző kedvezmény szabályokról, folyósítási korlátról.

A személyes tb jogi helyzeted függvényében a nyereség lehet pár száz ezer forint, de lehet akár hétszámjegyű összeg is. De az is lehet, hogy a személyes tb jogi helyzeted megismerésének köszönhetően nem vered magad felesleges költségekbe, és nyugodtan alszol, hogy minden szükséges információval rendelkezel a megfelelő döntéshez, és mindent megtettél azért, hogy a babázás időszaka alatt a lehetőségeiden belül befolyásold a csed, gyed összegét.

Konzultációs csomag díja:

Egy alkalmas online konzultáció: 26  900 Ft

Egy alkalmas online konzultáció és 14 munkanap kérdezési lehetőség  díja: 59 000 Ft

 

Konzultáció időtartama:

 

 • egy alkalmas konzultáció esetén egy alkalom, maximum 60 perc
 • a konzultáció és  14 munkanap kérdezési lehetőség esetén a konzultáció időtartama egy alkalom, maximum 90 perc. A kérdezési lehetőség a konzultációt követő naptól indul, a kérdezési lehetőség végén megcsinálom a kiválasztott lehetőség megvalósítási tervét, amit oda tudsz adni a könyvelődnek, illetve Te is nyomon tudod követni a folyamatokat, határidőket.

Ha kételyeid vannak:

 • Túl drága? Az ár minden esetben viszonyítás kérdése. Ha belegondolsz a konzultáció eredménye, következménye nem arról szól, hogy egy-két hétig, vagy hónapig mennyi pénzed lesz, hanem arról döntesz, hogy  a csed, gyed folyósítás alatt (két éven belül) mennyi lesz a családi jövedelem összege.
 • Online van? A pénzbeli ellátások jogosultságát, összegét naptári napban határozzák meg. Elég egyetlen egy naptári nap eltérés ahhoz, hogy elveszítsd a csed, gyed jogosultságot, vagy jelentősen kevesebb legyen a csed, gyed összege. Az online konzultációnak az az előnye, hogy a konzultáció felvételre kerül, így később bármikor és korlátlanul visszanézheted, újragondolhatod, leírhatod.
 • Ingyen is  megkapom a szükséges információkat: A mai világban valóban rendkívül könnyű információhoz jutni, tanácsot kapni. A kérdés az, hogy a szerencsére bízod a két éves családi jövedelmed összegét, vagy olyan tb szakembert keresel meg, aki napi szinten otthon van ezen a területen. Tudja, hogy mit, miért csinál, és javasol.

Ajánlások

“Egy barátnőm ajánlotta figyelmembe a Kismama TB honlapját, aki már igénybe vette Mónika szakmai segítségét. Bevallom, korábban nem is tudtam, hogy létezik ilyen speciális szolgáltatás. Elmesélte, neki milyen lehetőségek kerültek így felvázolásra, illetőleg, hogy milyen tanácsokat kapott, sok új szempontot ismertetett. Ez volt az a pont, amikor beláttam, hogy nekem is célszerű lenne szakértőhöz fordulni, mivel egyedül hiába próbáltam értelmezni a vonatkozó jogszabályokat; laikusként már egy kicsit is összetettebb helyzetben szinte esélytelen azok helyes értelmezése, nem beszélve a legkedvezőbb megoldás megtalálásáról.Nagy segítséget jelentett a Mónika által összeállított írásos anyag a későbbiekben nem csak az anyagiak előre tervezését illetően, hanem egy, az Egészségbiztosítási Pénztárral felmerült vitás helyzet rendezésében is.
Szívből ajánlom minden (leendő) Kismamának, hogy még időben kérjen szakszerű tájékoztatást a rá vonatkozó lehetőségeket illetően, mert egy-egy adminisztrációs lépés komoly százezreket jelenthet a családi kasszában a későbbiekben.”

Rónaszéki-Fekete Zsuzsanna

Kedves Mónika!

Mostanában nagyon sokat gondoltam Önre és az elválásra ami csúnyán sikerült! Ezúton, igaz utólag de teljes szívből sajnálom a viselkedésemet Önnel szemben! Minden úgy lett ahogy Ön mondta, sajnálom hogy kételkedtem! Lehet hogy Ön már nem is tudja ki voltam, de úgy éreztem hogy ezt meg kell tennem! Köszönöm szépen mindent!! További sok sikert kivanok!

Tisztelettel:

Hordósné Baboth Ágota

“Kedves Mónika,

Sajnos csak most volt időm visszaírni.Ezúton szeretném megköszönni munkájukat és türelmüket. Mindenben a legnaprakészebb, leginformáltabb hölgyekhez volt szerencsém.A mindennapokban nem megszokott, hogy egy kismama a terhessége közepén kezdjen el egy ilyesfajta együttműködést, legalábbis az én környezetemben még nem volt ilyenre példa.Jó persze, kellett egy kicsit ügyintézni, hivatalokba járni, mert anélkül nem megy, de annak nagyon örülök, hogy a megérzéseimre hallgattam, mikor belevágtunk és úgy csináltuk, ahogy önök mondták, mert az ember ismerősei mindig szkeptikusak, ha valaki nem a munkahelyéről megy szülni és ehhez külső segítséget kell igénybe venni. Én egy percig sem kételkedtem az önök kompetenciájában.Szóval mindent nagyon szépen köszönünk!

Német Nóra

Kedves Mónika!

A mai napon vettem át a gyed határozatot, ha jól értelmezem ez a maximális összeg! Ezer hálám a segítségéért!!

Köszönettel:

Schnell Kata

Nagyon köszönöm a segítségedet!!! Mindenkinek ajánlottalak eddig is és ezek után is ?”

Nacsa Judit

Egy nem szakmabeli embernek igen nehéz dolga van kiigazodni a jogszabályok és a lehetséges juttatások között, pláne ha azok folyamatosan változnak is. Nehéz belenyugodni, hogy az ember tudatlansága anyagi veszteséggel járhat.
Kislányom születése előtt kerültem kapcsolatba Mónikával, egy olyan időszakban, amikor az ember figyelmét a babavárás körüli teendők kötik le, nem pedig a jogszabályok böngészése. Mónika nagy terhet vett le a vállamról.
Mindig óriási türelemmel, szakmai profizmussal képviselt. Olyan jogosultságokat kaptam meg, amiket első hallásra cinizmussal fogadtam én is és a könyvelőm is, hogy a mai világban ilyen nincs. Aztán a végére mégis lett! ?? Mindenből jogosult voltam a maximális ellátásra!
Mindenkinek javaslom, hogy ne ragadjon le a könyvelője javaslatán, nekik nem ez a dolguk. Mónika kizárólag erre szakosodott specialista, bátran ajánlom! “ Visszahozza az árát!”?
 
Nagyon nagyon köszönöm
 
Preisz Szilvia

Én egy maximálisan szétszórt, soha semmit nem tudó, minden határidőt lekéső nőszemély vagyok. Innen kiindulva halmozottan hátrányos helyzetből indultam, arról nem is beszélve, hogy úgy általában fogalmam sincs, hogy épp mikor mi van ( Csed, gyed, gyes) …ááá…nem nekem való ez. Mindennek ellenére Móni olyat varázsolt, hogy még most sem hiszem el. Persze a hivatal nem adta könnyen magát, már már azt gondoltam, jól van, ennek lőttek, és láss csodát, minden úgy volt ahogy az elején felvázolta nekem. Móni egy precíz, tájékozott, szakmailag maximálisan felkészült ember, aki nem mellesleg még jó fej is. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam, és maximálisan elégedett voltam vele.

 

Kovács Alexandra

Mellékeltem a GYES határozatot, ami minden várakozásunkat felülmúlta, nagyon szépen köszönjük, nem győzők érte eléggé hálásnak lenni, nagy bajtól óvtál meg minket, főleg úgy, hogy még rá is kellett engem beszélni a dologra, annyira fel adtam már minden reményt.

Hálámat mindenképpen kifejezem a jó híred keltésével. Már többen kértek az elérhetőséged és minden lehetséges jelöltnek ajánlom a Kismama TB-t

Bozó Bernát

Konzultációs csomag díja:

 

Egy alkalmas online konzultáció: 26 900 Ft

Egy alkalmas online konzultáció és 14 munkanap kérdezési lehetőség  díja: 59 000 Ft

 

Konzultáció időtartama:

 

 • egy alkalmas konzultáció esetén egy alkalom, maximum 60 perc
 • a konzultáció és  14 munkanap kérdezési lehetőség esetén a konzultáció időtartama egy alkalom, maximum 90 perc. A kérdezési lehetőség a konzultációt követő naptól indul, a kérdezési lehetőség végén megcsinálom a kiválasztott lehetőség megvalósítási tervét, amit oda tudsz adni a könyvelődnek, illetve Te is nyomon tudod követni a folyamatokat, határidőket.