Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
25400
Kezdj hozzá

 

 

Mezőgazdasági őstermelő vagy – Jön a baba 

 

Amennyiben a csed, gyed jogosultsági feltételek rendben vannak, akkor mezőgazdasági őstermelőként a társadalombiztosítási járulék alapod lesz  a várható  csed, gyed alapja.

 

A társadalombiztosítási járulék alap lehet a sima minilmálbér 92 %-a, ami 2022-ben 184 000 Ft, 2023-ban 213 440 Ft.

 

De, ha az előző évi bevételed nem érte el az éves minimálbér ötszörösét, akkor a társadalombiztosítási járulék alap az éves bevételed 15 %-ának az egytizenketted része lesz. És ez sajnos igen gyakran, még a gyes-nél is (nettó 25 650 Ft)  kevesebb csed, gyed összeget eredményez.

 

Mezőgazdasági őstermelőként is lehet több lehetőséged arra, hogy kedvező legyen a babázás időszaka alatt a csed, gyed összege. Választani, és dönteni viszont akkor tudsz, ha tisztában vagy a lehetőségeiddel, a személyes tb jogi helyzeteddel.

 

Mezőgazdasági őstermelőként is vonatkozik rád, hogy a csed, gyed összegének megállapítása szempontjából az IDŐ-nek rendkívüli jelentősége van. A szülés időpontja adott, így meghatározott dátumig van lehetőséged a csed, gyed összegét befolyásolni, alakítani.  A csed, gyed összegének alakulásánál minden naptári nap számít.

 

Légy tisztában a lehetőségeiddel, hogy legyen választási lehetőséged !

 

“A mezőgazdasági őstermelő vagy, és jön a baba” modul lehetőség arra, hogy megismerd a különböző lehetőségeket a csed, gyed összegének az optimalizálásához.

Ez a tanfolyam előfizetés ellenében érhető el.

A hozzáférésedet itt tudod megrendelni:

https://www.kismamatb.hu/termek/mezogazdasagi-ostermelo-vagy-es-jon-a-baba/