Csed jogosultság munkaviszony megszűnése után

Kérdés: Jogosult leszek-e csed-re, és gyed-re,  és ha igen, akkor mennyi lesz a csed, gyed összege, ha a bruttó bérem 570 000 Ft, és a szülés a munkaviszony megszűnését követő 34. naptári napon történt.

 

 

A csed, gyed jogosultságnak két feltétele van. Az egyik, hogy a kicsi születését megelőző két éven belül rendelkezni kell legalább 365 naptári nap biztosításban töltött idővel. A másik feltétel, hogy a csed igénylés napján is fenn kell állni a biztosítási jogviszonynak. Ezért első körben nem elég azt vizsgálni, hogy a csed igénylés napján fennáll -e a biztosítási jogviszony, hanem azt kell megnézni, hogy a várható szülést megelőző két éven belül rendelkezni fogsz-e legalább 365 naptári nap biztosítási idővel.  Amennyiben a csed igénylést megelőző két éven belül nem lesz legalább 365 naptári nap biztosításban töltött időd, akkor biztosan nem fogsz rendelkezni a csed jogosultsági feltétellel.

 

Amennyiben rendelkezni fogsz a szülés várható idejét megelőző két éven belül legalább 365 naptári nap biztosításban töltött idővel, akkor van esélyed arra, hogy csed-re jogosult legyél. A kérdés az, hogy a jelenlegi munkaviszonyból, vagy esetleg egy másik biztosítási jogviszonyból érdemes a csed jogosultságot megalapozni.

 

Ha feltételezzük azt, hogy a baba születését megelőző két éven belül volt legalább 365 naptári nap biztosításban töltött időd, akkor a jelenlegi fennálló munkaviszonyból csed-re jogosult leszel, sajnos gyed-re már nem.

 

Ennek oka, hogy a csed jogosultság szabályaiban van egy speciális jogszabály, ami azt mondja ki, hogy ha a munkaviszonyod megszűnését követő 42 naptári napon belül születik a baba, akkor passzív jogon még jár a csed.

 

A csed alapja nem a tényleges jövedelem lesz, hanem a csed igényléskor hatályos minimálbér kétszerese. Ennek oka, hogy több, mint 30 naptári nap szünet volt a munkaviszony utolsó napja és a csed igénylés kezdő napja között.