Megszűnt a jogviszonyod

 

 

Csed, gyed jogosultság és a lehetőségeidből kihozható legmagasabb csed/gyed összege  szempontjából jelentősége van annak, hogy mikor szűnt meg a jogviszonyod. Nem mindegy, hogy most várod a pocaklakót és a várható szülés időpontja előtt szűnik meg a jogviszonyod vagy már megszületett a pocaklakó és a csed, gyed folyósítás alatt szűnik meg a jogviszonyod. Mint a két esetben teljesen más lehetőségek és prioritások vannak.

Amennyiben apa igényli a gyed-et  nem szűnik meg a jogviszonyod, de mivel apa igényli vagy igényelte a gyed-et, így általános esetben amíg apa van vagy volt gyed-en nem vagy, illetve nem voltál biztosított. Mivel a csed, gyed jogosultságot minden esetben a pocaklakó születését megelőző két éven belül vizsgálják, így igen nagy esélyed van arra, hogy újabb pocaklakó esetén csak az alanyi jogon járó gyes-re leszel jogosult.

A külföldi jogviszonynál meg kell különböztetni az EU/EGT tagállamban végzett munkát a harmadik tagállamban végzett munkától. Mind a két esetben más szabályok vonatkoznak a lehetőségekre.

 

Babát szeretnél

Itt fontos elkülöníteni, hogy jelenleg van-e biztosítási jogviszonyod vagy nincs, mert mind a két esetben más szempontok az irányadók. Baba tervezés esetén is a jogosultsági feltételek ismerete a legfontosabb tényező. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy van-e lehetőséged arra, hogy többes jogviszonyból legyél jogosult csed-re, gyed-re.

 

Vállalkozói jogviszonyban dolgozol

 

 

Vállalkozói jogviszony esetén is el kell különíteni a társas vállalkozókat, a katás társas vállalkozókat, az egyéni vállalkozókat, a katás egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket.

Társas vállalkozás esetén lehet valaki csak ügyvezető, lehet személyesen közreműködő és lehet mindkettő, azaz ellátja az ügyvezetői feladatokat és a személyes közreműködéssel kapcsolatos feladatokat is. A társas vállalkozói jogviszonyok azért érdekesek, mert magukban foglalják a munkaviszony, a megbízási jogviszony és a tagi jogviszony lehetőségét. Mind a három jogviszony esetén az adott jogviszony sajátosságai fogják eldönteni, hogy milyen lehetőségek vannak a csed, gyed összegének maximalizálására, sőt kimondottan érdemes hangsúlyt fektetni az esetleges többes jogviszonyok lehetőségére is. Tagi jogviszonyban dolgozók esetén a pénzbeli járulék alap, amiből a  csed, gyed összegét megállapítják, várhatóan július 1-től a minimál bérre fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy a számítási időszak optimalizálásának kiemelkedő jelentősége lesz.

Katás társas vállalkozás esetén  csak munkaviszonyban vagy katás tagi jogviszonyban lehet munkát végezni, de ez is egy izgalmas terület egyébként, sajátos megoldási lehetőségekkel.

Nem katás egyéni vállalkozók is rugalmasan tudják kezelni a csed, gyed összegének maximalizálását, de itt már az elsődleges szempont a megfelelő számítási időszak meghatározása. Természetesen, ha van lehetőség más jogviszonyokban is munkát vállalni, vagy más biztosítási jogviszonyt létesíteni, akkor célszerű azt a lehetőséget is megvizsgálni. 2012-től 2019. december 31 -ig az szja adózó egyéni vállalkozó csed, gyed alapja szakképzettség, középfokú végzettség esetén a garantált minimál bér 150 %-a volt, ami 2019-ben 292 500 Ft. 2020. júliustól a csed, gyed alapját meghatározó pénzbeli járulék alap a minimál bérre fog várhatóan  csökkenni (biztos akkor lesz, ha valóban hatályba is lép az adott jogszabály). Ez sajnos azt jelenti, hogy a számítási időszaknak kiemelkedő jelentősége lesz. Mélyen a zsebbe kell majd nyúlni, ha nem okosan történik a számítási időszak optimalizálása.

Katás egyéni vállalkozók esetén nagyon fontos, hogy időben hozzák meg a megfelelő döntést. Minél közelebb van a szülés várható időpontja, annál korlátozottabbak a lehetőségek.

Mezőgazdasági őstermelői jogviszonyban szintén észnél kell lenni és tudatosan, illetve időben meghozni a megfelelő döntéseket, lépéseket, ha a minimál bérnél magasabb csed, gyed alapot szeretnének.

 

Többes jogviszonyok

 

A többes jogviszony az egyik legbonyolultabb, legkockázatosabb, legtöbb hibázási lehetőséget magába foglaló terület. Olyan szinten, hogy egy rossz döntésnek a következménye még az is lehet, hogy csak az alanyi jogon járó gyes-re leszel jogosult. De nagyon sokszor előfordul az is, hogy a csed, gyed összegét csökkentik le drasztikusan egy rossz javaslattal, döntéssel.   Többes jogviszony esetén van a legnagyobb tájékozatlanság.