A “Jön a baba … és munkaviszonyban állsz ” tudásanyagot akkor érdemes megrendelned, ha babát vársz és jelenleg munkaviszonyban állsz és dolgozol, illetve munkaviszonyban állsz és gyed-en, gyes-en vagy a korábban született babával. A tudásanyag segíteni fog Neked abban, hogy a táppénz, csed, gyed jogosultságát hogyan állapítják meg, hogyan számolják ki az ellátások összegét, azaz mennyi jövedelemre számíthatsz a babázás időszaka alatt. Mikor vonatkozik rád a felmondási védelem, mennyi szabadságra vagy jogosult, mire számíthatsz a munkába való visszatérés után. Segíteni fog Neked abban, hogy milyen lehetőségeid vannak arra, hogy magasabb legyen a táppénz, csed, gyed összege, ezáltal a családi bevétel a babázás időszaka alatt.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy munkaviszonyban nem sok választási lehetőséged van, de ez nem így van.  2015. januártól minden egyes pénzbeli ellátás számítási időszaka attól függően alakul, hogy mikor igényled az adott ellátást. Ez azt jelenti, hogy a táppénz, csed, gyed alapja eltérő lehet mind a három ellátásnál.

Nézzünk egy-két példát:

Példa: Csed igénylés napja 2017. szeptember 1-je. A jelenlegi munkaviszonyod 2014. május 7-től indult. Csed igénylésig dolgozol. 2017. júliusban kapsz 600 000 Ft jutalmat. Mivel a csed irányadó időszaka lezárult 2017. június 30-án, így a jutalom nem képezi alapját a csed összegének. A gyed összegének megállapításánál lehet, hogy figyelembe veszik a jutalom összegét, de ha a gyed korlát miatt nem érvényesül a magasabb gyed alap, akkor sajnos a gyed összegét sem fogja befolyásolni a jutalom. Ugye jó lenne pontosan tudni a táppénz, csed, gyed számítási időszakát, hogy ismerd azokat az időszakokat, amelyekben található jövedelmek emelhetik vagy éppen csökkenthetik a táppénz,  csed, gyed alapját? 

Példa: A kismamának szülést megelőző év decemberében adtak egy nagyobb  jutalmat. A szerződés szerinti bére a minimál bér volt. Mivel a szülés július 16-a után történt, így a gyed számítási időszakába már nem esett bele a magasabb jövedelem, csak a minimál béres jövedelem.  Ez pedig azért nagyon fájó, mert míg a csed-et csak 168 naptári napig folyósítják, addig a gyed-et a baba két éves koráig. 

Példa: kismama 2016. december 23-tól ment táppénzre, a szülés várható ideje 2017. augusztus vége. A munkaviszonyában a szerződés szerinti bére 176 000 Ft volt, de mivel voltak túlórái, illetve műszak pótlékok, így a tényleges jövedelme 270 000 – 280 000 Ft között mozogtak. A csed alapja a bruttó 270 000 – 280 000 Ft-os jövedelemből lesz megállapítva, de  a gyed alapja a szerződés szerinti jövedelem lesz, ami  176 000 Ft.

 

Mit tartalmaz a “Jön a baba … és munkaviszonyban állsz” tudásanyag csomag:

  • Egy 49 oldalas pdf file-t, amiben részletesen írok a táppénz, csed, gyed jogosultság meghatározásáról, összegének megállapításáról, a magasabb ellátás lehetőségének kihozásáról
  • Egy 14 oldalas pdf file-t, amiben arról írok, hogyan állapítják meg a táppénz, csed,  gyed összegét, ha a pocaklakó gyed, gyes folyósítás alatt kopogtat
  • Egy 14 oldalas pdf file-t, amiben a felmondási védelemről, a szabadságra jogosító idők kiszámolásáról, a munkába való visszatérésről olvashatsz

 

 

 

Mennyibe kerül?

 

Az ára:  bruttó 20 000 Ft 

 

A megrendelés folyamata

 

  1. Töltsd ki a lenti űrlapot és kattints a “Megrendelés” gombra.
  2. Ezt követően az info@kismamatb. hu e-malil címre küldd el kitöltve az Adatlapot.  Az adatlapban ne felejtsd el megadni az általad választott felhasználó nevet, mert ez lesz a megrendelés azonosítója a személyre szabott adatok megadásánál.
  3. Ezután kapni fogsz egy e-mail-t, benne a megrendelés részleteivel és a számlázási adatokkal
  4. Utald el a megrendelt csomag díját az e-mail-ben található számlaszámra
  5. Amint beérkezik az összeg kiállításra kerül az elektronikus számla
  6. A munkadíj beérkezését követően 3 munkanapon belül email-ben fogom küldeni a megrendelt tudásanyag csomagot.

 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Számlázási név (kötelező)

Számlázási cím (kötelező)

Telefonszám/mobil (kötelező)

Választott felhasználónév (kötelező)

Ellenőrző kérdés:

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő fogyasztó 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.